mandag 9. februar 2009

Hjelp vår kjære jord,,

Enda en ny oppgave, spennende. Vi skal fokus er på trender, miljø og designprosess.. Høres kanskje ikke så morsomt ut, men jeg gleder meg faktisk litt. Endelig kan vi lage noe som faktisk ser litt bra ut (:
Det første vi begynte med var å ha en markedsundersøkelse. Undersøkelsen skulle hjelpe oss med å finne ut hva folk liker best. Og om designet var viktig eller ikke.

Det var veldig mange damer som svarte, og de fleste damer er opptatt av design. Mennene var mer opptatt av at det skulle være billig og designet var ikke så viktig. Dette gjorde det enklere for meg å velge hvilken målgruppe jeg skulle velge.

foto;
http://webshop.dovigen.no/img/cache/h/a/n/handlenett__monochromatic_mcb2_1067849160_0.jpg

Dag 2 11.02.09
I dag jobbet med målgruppe, fasong, skisser, prototyper og logen. kvinner/ jenter ble min målgruppe, jeg valgte også å bruke babyfarger, som for eks babyrosa og blå, dette kalles kvantitetskontrast.Mitt utgangspunkt for form var kiwi-handlenettet, det er ovalt og har to håndtak som man kan bruke til å ha over skuldren. Men jeg skal jo ikke ha fargen grønn da.Det var egentlig ganske vanskelig å finne ut hva jeg skulle velge, og hvordan formen skulle være. Men jeg fant det ut til slutt. Selvom vi ikke skal begynne å produsere den enda.

Dag 4 16.02.09
Jeg bestemte meg for å velge noen andre farger, istedenfor blå,valgte jeg å brukte brunt. Noe annet enn det har jeg ikke fått gjort, men jeg har brettet inn kanten, sånn at jeg kan sy nesten gang. Man må være veldig nøye, så det tok litt tid. Jeg brettet den dobbelt, for at det skulle bli et bedre resultat.

foto; tatt selv

Dag 5 18.02.09
Det jeg gjorde sist gang var ikke så mye til hjelp i dag, og jeg kan ærlig si at jeg ikke er fornøyd med produktet mitt. Synes vel kanskje at jeg skulle tenkt litt mer på former og sånt før jeg begynte. Og det er ikke nok tid til å begynne på nytt heller. Og jeg fant ut at jeg måtte ha et fôr inni, for kanten på veska blei veldig stygg. Og den eneste måte for å få kantene fine på var å sy på et fôr.
begynte med å finne stoffet jeg kunne bruke, jeg bestemte meg for svart. Det passer best til de fargene jeg har, og det må jo være nøytralt også. Jeg hadde selvfølgelig mista papirskissa, så da måtte jeg bruke veska som utgangspunkt. Så det ble ikke gjort så bra.


Dag 6 19.02.09
Fôr og kopiereing, er ikke lett. Og det fant jeg definitivt ut i dag. For når jeg skulle sy fôret og veska sammen, så ble det mye surr. Jeg klarte ikke å få fôret helt likt som veska, så det blei mye tenking på meg. + at jeg egentlig synes at veska ble stygg fordi jeg har gjort en slurvete jobb, og det kan jeg ærlig innrømme. Jeg burde nok ha planlagt litt bedre.

Dag 7 20.02.09
Det har bare blitt skriving på loggen i dag. Det var et par dager jeg ikke hadde skrivd bra nok logg for. Så da tenkte jeg at det var bedre om jeg skreiv litt mer på dem. Har ikke akkurat så god arbeidsinnsats fortia, pga jeg synes veska er stygg. Men det går vel over. Jeg er bare veldig nøye, så jeg liker ikke når jeg gjør en slurvete jobb

søndag 8. februar 2009

prosjekt til fordypning

det er et fag vi har en gang i uke, 6 timer. En av de få timene i uka vi faktisk kan gjøre noe vi har lyst til, og som vi kanskje synes er gøy. Det første halvåret valgte jeg design og tekstil, eller skal jeg

torsdag 5. februar 2009

Land-art? Uhm?

Land og Art? Noen ganger lurer jeg på hva i alle dager skolen tenker på. Det finnes jo ingen som har kunst i nature, var det første jeg tenkte. Så fant jeg denne nettsiden; http://www.bt.no/lokalt/sf/article292521.ece. Svetten rant nedover panna til Lærer'n vår i det hun prøvde og forklare oss hva det var. Etter en LANG stund med tenking, fant vi endelig ut hva det var.

Da var det bare å finne ut hva vi skulle strikke, og hvor mye og hvor stort. Det føltes ut som om vi skulle strikke 3 km. Vi fikk beskjed om at dette skulle være "slavearbeidet" vårt for de 2 neste ukene, og da kjente jeg nesten at en tåre begynte å trille fra kinnet mitt. For å si det sånn jeg er jo verdens "flinkeste" strikker. Så det gjorde jo oppdraget så mye lettere. Jeg var egentlig veldig negativt innstilt på det. Men så slo det meg, dette trenger jeg jo seinere i livet.
Så da var det bare å sette seg ned på stolen og begynne å strikke. Maske for maske.
De første dagen med strikking var BORING! Men etter som man blei vandt til det, ble det faktisk ganske gøy. Strikking er ikke så kjedelig folkens (: Så det er bare å sette igang.

Trer'n ute så ut til å fryse, så vi kledde på dem litt med våre fine strikkede-greier. Du ser jo på bilde hvor fint det ble.

foto;http://www.rettpaavranga.blogspot.com/




Uff, ikke leire.,

av og til kan leire være veldig ekkelt. Som den gangen da vi måtte jobbe med leire i hvertfall i 4 uker! Kan du tenke deg det? I hele 4 uker. Når posen av leire åpnet seg og lukten bare strømmet ut, fikk alle i klassen nok. Det var som om man skrudde på en knapp, de første dagene hadde det gått greit, men så begynte helvete.

Leirefigurer? hvorfor i alle dager, skulle vi lage no så tåpelig som det? jeg har fantasi ja, men ikke så god fantasi. Jeg synes det var vanskelig nok med å finne på at jeg skulle lage en hval. Men den ble ganske søt, og jeg ble fornøyd. Det var jo gøy da


Jeg så den gråe leira bare borde seg inni synet mitt. Da tenkte jeg; søren heller, dette er jo bare jord. Jeg tok den store leira kladden, og begynte å forme den. Det var ekkelt og klissete. Og ikke bare det, men vi måtte også rulle pølser sånn at vi kunne få den formen vi ville. Pølser? nei, ikke vanlige grillpølser eller noe sånt. MEN leirepølser. Dette bare plasserte vi oppå hverandre. Høres nesten ut som vi går i barnehagen vettu, men vi gjør jo ikke det. For resultatet ble ganske bra (:

jeg tenkte for meg selv; oooh, jeg er god. Tenk at jeg har lagd en stor vase. På arket vi hadde fått stod det at vi skulle lage en vase med inspirasjon fra den greske tiden. grekertiden? hva er det? Da var det bare å søke på internett da. Tastene på tastaturet gikk som bare det, og svetten rant nedover panna mi. Jeg fant ut at det var mange forskjellige vaser, og mange rare navn. Som for eksempel; Amfora. Amfora er en vasetype fra Hellas, den har en lang hals og to håndtak bla bla bla.. Du kan jo heller bare gå inn på linken, MYE enklere for både deg og meg.
Jeg kan ihvertfall si det at hvis du skal lage en vase selv burde du skaffe deg erfaring, og ikke bare begynne rett på. Det kan se enkelt ut, men det er ikke så enkelt.

onsdag 4. februar 2009

Blogg, hva er det?

Blogg? Vi satt inne på et ganske kaldt og ekkelt klasserom da vi fikk den "store" nyheten. Hey dere, vi skal lage en blogg. Jeg så at alle blikkene bare sa; OMG! du tuller? det var nesten som om de hadde lyst til å begynne og le, for at lærer'n skulle si at hun kødda. Ingen trodde det dem hørte. Men jo, det var sant. Vi skulle faktisk skrive en blogg.
Motakelsen til denne idèen ble ikke en god en, men det ser da ut som om den er her enda. Det å finne på et fengende blogg navn er neimen ikke lett. Jeg synes at tuffabuffa var litt søtt, så det var derfor jeg valgte det. I know, det er ikke akkurat det mest seriøse navnet, men JEG likte det (: